Elona Guri mesash për shenjtërimin e Nënë Terezës

471
Njeriu shpesh është i pakuptueshëm, spontan, vetanak.
E ç’rëndësi ka, duaje!
Nëse do të jeni i suksesshëm, miq të rremë do të gjeni dhe armiq të vërtetë.
E ç’rëndësi ka, vazhdo!
E mira që bën do të harrohet nesër.
E ç’rëndësi ka, qofsh i kthjellët!
Sinqeriteti dhe nderi do të të bëjnë të plagosesh kollaj.
E ç’rëndësi ka, krijo!
Le të shembet befas natën, ajo që ke ngritur në vite!
E ç’rëndësi ka, ndërto përsëri!
Le të mos kënaqen njerëzit, kur u gjendesh pranë.
E ç’rëndësi ka, ndihmoji!
Botës jepja pjesën më të mirë të vetes.
S’do të jetë e mjaftë. Do të ta flakin.
E ç’rëndësi ka!
Por ti dhuroje pjesën më të mirë të vetes!
Dhe do të jesh gjithmonë i lumtur!
Sigal