-“E BËTË SI U DESHI BITHA”-

439
Sigal

Nga Xhaxho Plaku

S’duhet një po duhen shatë .
Çdo ditë të çelën si syth .
Sthem për pemën dega gjatë .
Do ta them vënçe shtatë BYTH .
*********************
Një Bythë duhet me kanun .
Të shkretës që ju rritë vlera .
Do më thoni mor Melun .
Po çi do gjashtë Bythë të tjera .
********************
U shpjegoj kini durim .
Me shoshoq hallet ti qajmë .
Gjashtë ti çjerrëm pa përtim .
Një na duhet le ta mbajmë .
********************
Mbrëmë na doli Donkishoti .
Doli dhe Eni te Topi .
Te Bytha që na dha Zoti .
Një të trashë desh na e ngopi .
********************
Dhe filluan zanatçinjtë .
Sqaruan rrjedhën e krimit .
Su shpëtojnë dot as minjtë .
Po ju futën mirë hetimit .
********************
Nxituan radhitën fakte .
Slanë hetime për të tjerë .
Komedia me tre akte .
Si gjithnjë mullinj me Erë .
*********************
Dy palaço dy tellall .
Më të shitur ske ku gjen .
Funë një Popull në zeval .
Mullirit Uji nga i vjen ?????
********************
Unë me ta jam ngopur shpejtë .
Po nuk flas për veten time .
Shpresoja të qenë të drejtë .
Të drejtë me një Vajzë jetime .
*******************
Nuk vë gishtin nga #REGJIA .
Për skenarin aq të trash .
Nga kjo farsë gjithë njerëzia .
Mbrëmë u dehën me hashash .
*********************
Mua më griu meraku .
Ngelet pezull diçka tjetër .
Të vejë te i zoti haku .
Kërkoj unë si plak i vjetër .
*******************
Atë Djalin që burgosën .
Sot ta nxherrën sa më parë .
Dhe figurën ja njollosën .
Dhe i djegur me cigarë .
*******************
Ti japën dhe dëmshpërblim .
Mbrojtie dhe pse e vonuar .
Se për ndryshe ska kuptim .
Dhe në burg dhe i dhunuar .
*********************
Për Fevzon edhe pë Enin .
Sdo ti them veç unë të gjitha .
Rast më të mirë nuk gjenin .
Ta bënin si u do Bitha .
********************
Sa do që të kenë fituar .
Prap asgjë mua smë bind .
Smë del hesap i qëruar .
Mund ta bëjë këtë një #PRIND ??????
*******************