Durrës – Shijak, banorët në protestë bllokojnë rrugën me kazanë. Ja çfarë kërkojnë

442
Sigal

Gropat e mbushura me ujë të shoqërojnë përgjatë gjithë gjatësisë së saj rrugën Durrës – Shijak, këto ditë dimri. Drejtuesit e mjeteve duhet të bëjnë zig zake të rrezikshme për ti shmangur.

Ndërsa banorët e zonës e kanë edhe më të vështirë të lëvizin. Për banorët e Xhafzotajt kjo rrugë është kthyer në mankth pa mbarim, ndaj këtë të shtunë zbritën në protestë.

Në shenjë revoltë në mes të rrugës nxorrën kazanët e plehrave. Dhe aty shpërthyen në akuza për mungesën e investimeve dhe mosmbajtjen e premtimit për ndërhyrje nga bashkia e Durrësit apo qeveria e Edi Ramës

Rruga përshkon zonën industriale me të rendesishme në vend.

Bizneset që operojnë në zonë thonë se janë taksapagues të rregullt, por asgjë nuk u kthehet mbrapsht në shërbime.

Banorët e kanë ngritur në vazhdimësi shqetësimin për gjendjen e rrugës. por angazhimet për ndërhyrje thonë se ishin gënjeshtra.

Ndaj nuk i kursejnë akuzat për të zgjedhurit vendore dhe vetë kryeministrin Rama.