Nuk është diçka e re për juve përdorimi i sodës të bukës në gjëra alternative përveç asaj që destinohet të përdoret.

Zbardhimi i dhëmbëve, largimi i njollave, përdorimi në shampo për të forcuar flokët dhe shumë e shumë përdorime të tjera.

Mirëpo, soda e bukës sipas një eksperti mund të përdoret edhe si ilaç për të ndihmuar në lënien e duhanit, pasi efektet e saj janë të menjëhershme.

Për ta bërë këtë, thjesht vendosni një sasi modeste të sodës së bukës në gjuhë, kurdo që ndjeni nevojën të pini duhan ose një lugë gjelle e përzeni me ujë dhe e pini çdo ditë nga dy herë gjatë javës së parë dhe njëherë në ditë gjatë javës së dytë.

Këtë metodë provojeni për disa javë, pastaj ndalojen në momentin që keni ndaluar edhe lënien e duhanit. Keni kujdes! Sasia e madhe e sodës së bukës nuk është e mirë për veshkat.