Kim Mehmeti: Qentë lehin në grup, njerëzit e dëgjojnë njëri tjetrin!

247

Nga Kim Mehmeti:

“Vetëm qentë ulërijnë në grup, të nxitur nga lehja e njëri tjetrit dhe nga ndërsyesi që i egërson ata. Njerëzit veprojnë krejt ndryshe: kur njëri flet, të tjerët e dëgjojnë dhe, ‘kryeplaku’ nuk i acaron bashkëbiseduesit mes veti, por e mirëmban rendin e ‘Odës së Burrave’ dhe e mbron nderin e saj.

Shpeshherë disa emisione debative nëpër televizionet e Shqipërisë, nuk më ngjasojnë në bashkëbisedim mes njerëzve të mençur e të kulturuar, por në grindje kafenesh ku bashkëbiseduesit, të nxitur edhe nga ‘ndërsyesi’, jo vetëm që duan tjetrit t’ia mbyllin, por edhe t’ia kafshojnë gojën, që nga plaga e marrë ai të mos mund të flet më!”

Interviste

Kim Mehmeti: Qentë lehin në grup, njerëzit e dëgjojnë njëri tjetrin!"Vetëm qentë ulërijnë në grup, të nxitur nga lehja e njëri tjetrit dhe nga ndërsyesi që i egërson ata. Njerëzit veprojnë krejt ndryshe: kur njëri flet, të tjerët e dëgjojnë dhe, ‘kryeplaku’ nuk i acaron bashkëbiseduesit mes veti, por e mirëmban rendin e ‘Odës së Burrave’ dhe e mbron nderin e saj. Shpeshherë disa emisione debative nëpër televizionet e Shqipërisë, nuk më ngjasojnë në bashkëbisedim mes njerëzve të mençur e të kulturuar, por në grindje kafenesh ku bashkëbiseduesit, të nxitur edhe nga ‘ndërsyesi’, jo vetëm që duan tjetrit t’ia mbyllin, por edhe t’ia kafshojnë gojën, që nga plaga e marrë ai të mos mund të flet më!" (Kim Mehmeti)

Gepostet von Kim Mehmeti am Freitag, 22. November 2019