Ja kush janë 19 personat më të pasur në Shqipëri

1238

 


traditën e tij Fondacioni për Liri Ekonomike shpalli sot rezultatet e studimit
për listën e më të pasurve në Shqipëri për vitin kontabël që lamë pas.

Me qëllim arritjen e konkluzioneve
sa më të sakta është zgjeruar baza e analizës nga ana sasiore duke marrë në
shqyrtim 60 individë duke synuar në total 100 individë vitin e ardhshëm.

Analiza është bazuar në të dhënat
financiare zyrtare të deklaruara në institucionet shtetërore për 60 individët
dhe kompanitë që ata zotërojnë, për pjesën takuese të gjithsecilit. Çfarë vihet
re nga lista e këtij viti:

Ka 1 politikan që është në listë,

Ka 2 sipërmarrës të rinj që janë futur në top-10;

Ka 3 sipërmarrës që nga lista e vjetshme kanë “fituar” pikë në renditje duke u
ngritur në nivele më lart;

Ka 4 sipërmarrës renditja e të cilëve nga renditja e vjetshme ka pësuar “ulje”.

RENDITJA

1- Samir Mane

2- Shefqet Kastrati

3- Vasil Naçi

4- Behar Çukaj

5- Grigor Joti

6- Artan Dulaku

7- Idajet Ismailaj

8- Vjollca Hoxha

9- Ram Geci

10- Irfan Hysenbelliu

11- Renis Tërshana

12- Vilma Nushi

13- Tom Doshi

14- Rrok Gjoka

15- Pëllumb Salillari

16- Gentjan Sula

17- Avni Ponari

18- Agim Zeqo

19- Aleksandër Frangaj