Deri më tani në Shqipëri kanë ardhur 4000 muxhahedinë

3332
Sigal

Në vendin tonë kanë hyrë 4 mijë muxhahedinë, një shifër jo e vogël kjo. Pavarësisht se institucionet shqiptare e kanë mbajtur sekret numrin e muxhahedinëve që strehohen në vendin tonë, të dhënat e INSTAT tregojnë një numër prej 4 mijë muxhahedinësh të ardhur nga Irani. Raporti i INSTAT thotë se nga Irani, kanë marrë leje qëndrimi në vendin tonë 4158 persona brenda dy viteve. Burime të Vetëm në vitin 2016 kanë ardhur 2195 persona nga Irani, ndërsa në vitin 2017, 1963 iranianë. Sipas marrëveshjes mes Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, është përfolur se numri i muxhahedinëve që do të vinin në vendin tonë ka qenë rreth 3 mijë, por duket se bëhet fjalë për një numër më të madh. Por këto shifra tregojë një rritje më të madhe, pra me 1 mijë persona në shumë.