Kur duhet kontrolluar glicemia dhe çfarë mund të bëni për të parandaluar diabetin tip 2

    1948

    E rekomanduar është matja esëll dhe 2 orë pas ngrënies. Shenjat janë: etje, urinim i shtuar, rënie në peshë

    Diabeti i sheqerit është një sindromë e çrregullimit të metabolizmit që rezulton në hiperglikemi (nivel i lartë i sheqerit në gjak), dhe kjo si pasojë e një deficiti në sekretimin e insulinës, (hormon i pankreasit) apo si pasojë e uljes së efektivitetit të saj, ose të dyja arsyet së bashku.

    Diagnoza e diabetit:

    për më tepër lexoni Gazetën Telegraf