Ilirjan Dhima:Në tunel punohej me tre turne, tunelet u ndërtuan me forcë krahu dhe me dekovil

210

INTERVISTA/ Flet ish oficeri i xhenjos në ndërtimin e Porto Palermos, Ilirjan Dhima

Kur shkove për herë të parë në Porto Palermo?

Në Porto Palermo për herë të parë kam shkuar sa kam mbaruar shkollën e Bashkuar në degën e Xhenjos dhe jam emëruar në Porto Palermo në Repartin Ushtarak 3205. Kam shkuar në  9 shtator të vitit 1981. Aty kam kryer detyrën e komandantit të togës stazhier dhe pastaj kam shkuar për mbrojtje diplome në Tiranë pas një viti bashkë me një karakteristikë pune që tregonte se si na kishte ecur puna dhe rezultatet që kemi pasur. U testuam dhe një herë për mbrojtjen e diplomës që e mbrojta në qershor të vitit 1981. Pas mbrojtjes së diplomës u riemërova komandant i togës së parë në kompaninë e parë në Porto Palermo.

 Kur shkuat a i kishte filluar puna në Palermo dhe çfarë punimesh bëheshin në atë kohë, çfarë ndërtimesh gjete ti dhe kur kishte filluar për herë të parë Palermo?

….

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf