Fleckenstein skeptik për krizën e Katalonjës

295
Zëdhënësi i politikës së jashtme në Parlamentin Europian, Knut Fleckenstein në një intervistë shprehet skeptik për një ndërmjetësim mes BE dhe Katalonjës. Gjithashtu eurodeputeti theksoi se BE nuk mundet ta shikojë Spanjën të zhytet në kaos.
“Dikush mund të ndërmjetësojë nëse të dyja palët e duan atë, dhe kjo padyshim nuk është kështu. Sidoqoftë, një ndërmjetësim në BE është ende i mundur nëse, mbi të gjitha, Spanja dëshiron” – tha europarlamentari.