Pensionet/ Flet eksperti Fadil Kepi

748

Trajtimi financiar për personat që punojnë pas daljes në pension, kushtet për të përfituar pension të plotë

Pension invaliditeti, si mund të përfitohet pensioni shtesë, llogaritja e pensionit suplementar dhe vitet e punës që duhen për pension të plotë

Kushtet për të përfituar pension shteti

Pyetje

Një lexues i gazetës “Telegraf” nga Peza e Tiranës në letrën e tij trajton këtë problem: Bashkëshortja është e datëlindjes 17 maj 1959 dhe gjithsej ka 34 vjet punë të siguruara në ish kooperativë bujqësore dhe e vetësiguruar në bujqësi mbasi kemi tokë sipas ligjit. Pyes, kur i plotëson kushtet për të përfituar pension të plotë shteti?

Përgjigje

E interesuara do të dalë në pension 61 vjeçe më 17.5.2020 dhe për..

( Për më shumë lexoni Gazetën “Telegraf”)