Suplementi Pena Shqiptare/ Jakup Gjoça: Ku të të kërkoj?

332

Rrëmoj në sirtarët e kujtesës

fotografitë e tua që më dërgove

ato të atëhershmet

studente dhe më thoshe:

– Ishin për Ty…

 

Kërkova dhe gjeta

letrën e fundit që nuk munda të ta dërgoja

Fjalë të zverdhura në letër

Që kurrë nuk munda të t’i thosha

Që kurrë as Ti nuk i lexove….

Memorie e mbarsur me udhëtime

Në vendet tona

Ku u takuam për herë të parë

Ku të përqafova për herë të parë

Ku ti e para më puthe për herë të parë

Ku unë të putha për herë të fundit

vende, ku  bashkë

Nuk do të shkojmë më kurrë…

 

Në cilat udhëtime Unë do të të takoj?

Te cilat dallgë furtunash

Ti do thërrasësh emrin Tim?

 

Ledhatime, pa duar

janë tashmë mendimet e mia për Ty

Ndjej buzët e tua të më prekin…

 

Në cilat nga vendet që jetuam bashkë

do të të takoj?

në cilat rrebeshe shiu do shkruash emrin Tim?

 

E padukshme, e paformë, pangjyrë

prania e syve të Tu

që më shikojnë pa mëshirë

I trembur fsheh mendimet,

porse Ti i shikon.

A i lexon vallë?

 

Në kë kohë do të të gjej

Në kë errësirë Ti do dëftosh emrin Tim?

 

Monologje pa shpresë

janë katandisur fjalët e mia…

Veçse asnjë sekondë nuk kanë ndalur

duke thërritur dashurinë për Ty…

 

Në cilat udhëtime dhe vende do takohemi

Në cilat Yje Ti do psherrëtish emrin Tim?…