Suplementi Pena Shqiptare/ Foto Anastasi: Dashuria

543
Sigal

Thonë se dashuria është gënjeshtër

Këtë kurrë se kam besuar

Vërtet është e thurrur me mëkat e falje

Unë në krahët e saj kam jetuar

 

Thonë se është si vajzë e çmendur

Që s’di se çflet dhe s’di se çbën

Është e vështirë marrëzia e trishtuar

Kur të mbërthen nga koka në këmbë

 

Dashuria është si një vajzë bujare

Që si sheqeri shkrihet në ndjenja

Herë qëndstare,herë shtegëtare

Si foshnja e fshehur në pelena