Dragua Shehu: DRITËROI NË 85-VJETOR

790
Sigal

Gazeta Telegraf/



Dragua Shehu

 

Dritëroi
në  85-vjetor

Çdo
të thonë zemrat sivjet,

Zemrat
që urojnë PROFETIN?

Njëqind
vjet e shumë më tepër

Ne
urojmë kryepoetin…

 


erdhi ditëlindja prapë.

Po
sivjet është përvjetor!

Dhe
njëqind do thonë është pak,

Për
ty do thonë shekullor…

 

Kombi
ynë sot gëzohet,

Për
ditëlindjen në përvjetor,

Ke
lindur i madh poet,


shekuj do rrosh shenjtor!

 

 

Lule
për ditëlindjen e Dritëroit

 

Nga
Hollanda, nga vendi i luleve,

Do
të të sjellë tulipanë dhe orkidea,

E
paparë është larmia e ngjyrave,

Do
gëzohesh Ti dhe Sadija.

 

E
di që Dritëroi do të më bërtasë,

Merr
një tufë trëndelina në Labëri.

Nga
Devolli a Menkluasi,


sill një tufë borzilok i pres me kënaqi…

 

 

Dritëro!
Kur jemi në hall të kërkojmë


hall kur Atdheu ka qenë,

A
politika na ka ngatërruar ne,

“Dritëro
ku je…” -kemi thënë,

Dhe
shpejt ke dalë si PROMETE!

 

 

Poeti
i shquar Dritëro

Përmendore
vetes i ke ngritur,

Me
talent qysh në rini,

Kombi
ka me qindra shkrimtarë,

Do
ish fat të ngjanin Ty.

 

Ti
linde poet i shquar,

Krenari
e kombit në këto kohë,


qiell, një yll nuk është aq i ndritur,

Kur
ke në tokë një DRITËRO!