Avnija Hafuzi – “Bamirësi erdhi nga Presheva, që u bë kalorës”

608
Sigal

Avnija Hafuzi – Konsulli i Nderit Hungari

Është botuar memorandumi i Konsullit të nderuar shqiptaro-hungarez Avnija Hafuzi.

Avnija Hafuzi, ka më shumë se 4 dekada që jeton në Hungari. Konsullata e nderuar shqiptaro-hungareze mblodhi të gjitha dokumentet, certifikatat që mori gjatë jetës së tij për veprimtaritë e tij mbrojtëse në fushat ekonomike, kulturore dhe sportive. Tregimet dëshmojnë për vështirësitë dhe gëzimet. Nga ky është bërë një libër memorandum, botuar në mes të dhjetorit 2021 me titull “Bamirësi erdhi nga Presheva, që u bë kalorës”, shkruar dhe redaktuar nga Mary Helen’s. Biografia u kontrollua nga Hafuzi Henriett. Punimet e fotos janë bërë nga Ákos Teszár dhe J ózsef Györke.

Lexuesit mund të njihen vetëm me shkrepjet nga aktivitetet e Avnija Hafuzit. Në qendër të jetës së tij është dhurimi: ai ndihmon njerëzit kudo që mundet. Histori emocionuese dhe momente gëzimi po zbulohen nga certifikatat që ai ka vizatuar në librin e tij.

Ai takoi një numër njerëzish të famshëm jo vetëm në Hungari, por edhe në të gjithë Evropën. Jo vetëm në vendin tonë, por edhe jashtë vendit, mbështet sportin, kulturën, posaçërisht njerëzit në nevojë me donacione.

Personazhi kryesor i librit është z. Hafuzi jo vetëm konsull nderi i Hungarisë në Shqipëri, por edhe president i Shoqatës Sportive të Karatesë Shotokán dhe ambasador i paqes. Përveç kësaj, disa organizata civile, duke përfshirë një anëtar të Shën György Knight Riders.

Ajo i vlerëson njerëzit ku mundet, ndihmon.

Libri i memorandumit për të, që është edhe biografi, mund të jetë një lexim interesant për ata që janë të interesuar se si të qëndrojnë njerëz në një botë të nxituar, të rrezikshme. Avnija Hafuzi është me origjinë shqiptare, por u bë hungarez për familjen e saj dhe për popullin hungarez. Një memorandum, një mënyrë perspektive për të tjerët dhe një shembull i dobishëm dhe i dobishëm për t’u ndjekur, si ta adoptojmë pa asnjë turp, me qëllim që t’u japim, t’u sjellë gëzim të tjerëve, qoftë edhe një pjesë të jetës.