Telashe për Robinjon, Italia kërkon ekstradimin e tij për abuzimin ndaj një shqiptareje

70
Sigal

Ministri i drejtësisë i ka përcjellë Brazilit kërkesën për ekstradimin e ish-sulmuesit të Milanit, Robinjo, i cili u dënua përfundimisht së bashku me një shok të tij më 19 janar me 9 vite burg për dhunë seksuale në grup ndaj një 23- vjeçareje shqiptare.

Ngjarja ndodhi në një klub në Milano, natën e 22 janarit 2013.

Kërkesa për ekstradimin e ish-playmakerit të kuqezinjve në Itali është dërguar nga Prokuroria Publike Milaneze e Ekzekutimit, e cila muajt e fundit ka lëshuar një urdhër arresti ndërkombëtar, me kërkesë ekstradimi për ish-lojtarin, me akte të firmosura nga prokurorja Adriana Blasco.

Në shkurt, prokurori i kishte përcjellë Ministrisë kërkesën për ekstradim dhe urdhrin e arrestit ndërkombëtar për ish-sulmuesin dhe mikun e tij Ricardo Falco, të dy në Brazil.

Muajt ​​e fundit ka pasur kontakte mes autoriteteve italiane dhe braziliane dhe ka të ngjarë që më pas të jetë treguar zyrtarisht nga Brazili se ku ndodhet ish-lojtari i Milanit dhe për pasojë Italia i ka dërguar dokumentet e urdhrit të arrestit (të paekzekutuar në shtet) me një kërkesë për të ekstraduar Robson de Souza Santos, 38 vjeç dhe mikun e tij.

Ka shumë mundësi që të dy të mos dorëzohen sepse Kushtetuta braziliane nuk lejon ekstradimin e qytetarëve të saj.

Tani, megjithatë, do t’i mbetet autoriteteve braziliane t’i përgjigjen kërkesës italiane.

Sipas hetimeve, ish-ylli brazilian e kishte kishte bërë vajzën të pinte deri në atë pikë sa ajo ishte e pavetëdijshme dhe grupi abuzoi me radhë në një gardërobë të një klubi nate në jetën në Milano.