Rusia u përjashtua nga Botërori, Shqipëria ka shanse të futet në “play off”

265
Sigal

Pak ditë më parë UEFA njoftoi se Champions League nuk do të mbahet në St Petersburg të Rusisë por në Paris të Francës.

Ky vendim vjen si pasojë e luftës që ka hapur Rusia ndaj Ukrainës. Shumë sanksione nga shumë shtete të botës janë duke ardhur në drejtim të Rusisë. Por tani FIFA dhe UEFA ka vendosur të skualifikojë kombëtaren ruse nga Kampionati Botëror, si një sanskion më tepër në kurriz të shtetit rus.

Ka dy hipoteza të lidhura me këtë gjë tashmë pasi Rusia u përjashtua nga të gjitha garat. Aktualisht në rënditjen finale të ndeshjeve të grupeve, Rusia ndodhet në vendin e dytë ku do të luaj në Play-Off. Pra vendi i parë futet zyrtarirsht në fazën tjetër të Kampionatit Botëror ndërsa vendi i dytë shkon në Play-Off.

Rusia ndëshkohet duke hequr kombëtaren e tyre të futbollit nga ky turnament, e treta e grupit, e cila është Slovakia, do të kishte shansin të futej në Play-Off. Rusia ndëshkohet, mund të gjykohet se vendi i tretë më i mirë nga të gjitha grupet përkatëse të futej në Play-Off në vend të Rusisë.

Vendi i tretë me më shumë pikë është kombëtarja shqiptare, kështu mundësia është se Shqipëria do të marrë pjesë në Play-Off.