Ndeshje vetëm në mbrëmje, Serie A ka një datë për rifillimin e kampionatit

86

Serie A do të rifillojë. Kjo është pak por e sigurt, pasi tani që situata e pandemisë në Itali është qetësuar të gjitha palët, qeveria dhe Liga janë në një mëndje. Për t’u përcaktuar mbeten modalitetet, duke nisur nga data zyrtare, orari i ndeshjeve dhe sigurisht disa pika të protokollit, më e diskutuara ajo për karantinën e detyruar 2-javore për gjithë skuadrën, nëse një lojtar rezulton pozitiv me Covid-19. Gjithsesi, rikthimi në fushë I kampionatit italian është më pranë se kurrë, teksa mediat përtej Adriatikut bëjnë të ditur se data më e mundëshme është 20 qershori, afati i fundit kohor përtej të cilit nuk mund të shkohet.

4472eea82ec0b2cc0981a386b7c613c3

Por më parë, nga data 13 deri më 17 qershor mund të luhen ndeshje të Kupës dhe ato të prapambetura. Sa I përket orarit të ndeshjeve, ato pritet të luhen vetëm në mbrëmje. Shoqata e Futbollistëve Profesionistë kundërshtoi më forcë mundësinë për të luajtur në orën 16:30 për shkak të temperaturave të larta të verës. Në këtë mënyrë, sfidat e kampionatit italian mund të nisin vetëm pas orës 19:30, duke spostuar me 60 minuta përballjet e zakonshme të darkës. Por ky plan kërkon edhe akordin me platformat televizive që kanë të drejtën e transmetimit, një tjetër problem që duhet të zgjidhet shpejt.