Kombëtarja shqiptare/ Katër futbollistë marrin nënshtetësinë shqiptare

502
Katër futbollistët shqiptarë që janë të rritur dhe luajnë për skuadra të Superligës zvicerane, kanë marrë së fundmi nënshtetësinë shqiptare dhe janë pajisur më pasaporta të Shqipërisë due fituar kështu të drejtën të luajnë për kombëtaren shqiptare.
Tre vëllezërit Ajeti: Arlindi, Albiani, Adonisi ashtu si dhe Berat Xhimshiti janë dekretuar me dhënien e nënshtetësisë shqiptare nga Presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani.
Përforcimi i kombëtares shqiptare edhe me këta futbollistë, çon më shumë se 10-të numrin e futbollistëve shqiptarë, të cilët janë rritur apo dhe luajnë në super ligën zvicerane. Pjesëmarrja e këtyre futbollistëve ka ndikuar shumë pozitivisht edhe në rezultatet që kombëtarja shqiptare ka arritur kohëve të fundit.
Të tre vëllezërit Ajeti, të cilët vijnë nga Prishtina lujanë për ekipin kampion të Zvicrës, FC Basel, ndërsa Berat Xhimishti, i cili është me prejardhje nga Lugina e Bujanovcit, i lindur në Zvicër, luan për ekipin e parë të FC Zurich-ut.
Sigal