Apel i dizenjatorit të arbitrave në Itali, Ricoli: Te VAR kemi vërejtur gabime

452
Dje, dizenjatori i arbitrave në Seria A, Nikola Ricoli, ka bërë një analizë për sa i përket përdorimit të sistemit VAR këtë sezon. “Përdorimi i teknologjisë nuk përjashton dot 100% gabimet, por i minimizon ato. Ne kemi arritur të vërejmë 16, deri në 18 gabime të bëra nga VAR, por kemi rregulla të qarta se kur duhet të përdoret teknologjia, dhe të gjithë duhet t’i përmbahen atyre. Ka një protokoll që duhet të jetë i njëjtë për të gjithë arbitrat, dhe kjo do të minimizojë shumë diskutimet që bëhen për vendimet e tyre në raste të veçanta”, ishte kjo deklarata e ish-arbitrit italian, sot dizenjator i tyre.