Studimi/ Si po rritet krimi në vendet ku George Soros mbështet drejtësinë: Kriminelët po bredhin të lirë

28
Sigal

Gjithnjë e më shumë mediat kanë filluar të raportojnë për një lidhje të drejtpërdrejtë midis një nisme të financuar nga Soros për të futur reforma ekstreme progresive në sistemin e drejtësisë dhe një rritje të mprehtë të krimit. Megjithëse George Soros është vetë gjenetikisht hebre, “Asamblete e hershme” sugjerojne se përpjekjet e tij janë kundër Jeruzalemit dhe kundër Biblës.

Prokurorët që financohohen nga SOROS

Breitbart Neës publikoi një artikull të enjten duke dokumentuar efektet e financimit nga multi-miliarderi George Soros në rritjen e krimit, veçanërisht krimin e dhunshëm, në SHBA. Artikulli listonte nëntë prokurorë që morën mbështetje të drejtpërdrejtë nga komitetet e veprimit politik (PAC) dhe super PAC të financuara nga Soros. Ai gjithashtu renditi tre që kishin marrë mbështetje indirekte nga Soros. Një listë tjetër e prokurorëve të mbështetur nga Soros, aktuale deri në vitin 2019, është e disponueshme përmes Influence Ëatch. Artikulli gjithashtu vuri në dukje se prokurorja e qarkut të San Franciskos, Chesa Boudin nuk mbështetej nga Soros – por ai mori 100,000 dollarë nga një PAC i kontrolluar nga George Gascón i mbështetur nga Soros për të luftuar një përpjekje zgjedhore të tërheqjes.
Në vitin 2018, Los Angeles Times raportoi se Soros kishte financuar të paktën 21 fushata të prokurorisë lokale, ndërsa shtoi se shtrirja e plotë e ndikimit të tij në gara të tilla ishte e panjohur sepse disa nga kontributet e tij erdhën në organizata jofitimprurëse dhe grupe të “parave të errëta” se sa drejtpërsëdrejti në fushata.

Përveç prokurorëve të listuar nga Breitbart, në janar 2020, Soros shpenzoi më shumë se 2 milionë dollarë për të mbështetur fushatat e Steve Descano të kontesë Fairfax, Buta Biberaj të Loudoun County dhe Parisa Dehghani-Tafti të qarkut Arlington kur ata konkurruan për postin e prokurorit. Që atëherë të tre kanë zbatuar politika të buta të zbatimit të ligjit, vendime që kanë përkuar me një rritje të krimit.

Biberaj, i cili mori afro 850,000 dollarë nga PAC për Drejtësi dhe Siguri Publike, një komitet me bazë në DC i financuar nga Soros, është goditur nga zjarri më intensiv për një polemikë të kohëve të fundit rreth bordit të shkollës së Loudon County.

Prokurorja e Çikagos, Kim Foxx, mori 300,000 dollarë nga Soros për fushatën e saj të parë në vitin 2016, dhe 2 milionë dollarë të tjerë për rizgjedhjen e saj të suksesshme vitin e kaluar. Foxx vlerësohet se ka udhëhequr vendin në një program që vendos kriminelët e dhunshëm në sistemet elektronike të gjurmimit, duke i lejuar ata të bredhin të lirë. Jo çuditërisht, gjurmimi nuk i ka penguar kriminelët të kryejnë krime më të dhunshme.

Artikulli vazhdoi duke përmendur një rritje të dukshme të krimit në shumë prej qyteteve që përfitonin nga prokurorët e ndihmuar nga Soros. Një shembull i dhënë ishte Prokurori i Rrethit të Los Anxhelosit, George Gascón, i cili ka zbatuar reforma drastike.

“Qyteti vitin e kaluar përjetoi 397 vrasje, 11,8 për qind më shumë nga 355 një vit më parë dhe një rritje 53,9 për qind nga 258 në vitin para pandemisë 2019,” vuri në dukje revista e Los Angeles.

Pas vrasjes së Jacqueline Avant, një filantropiste me ngjyrë dhe gruaja e producentit legjendar të muzikës Clarence Avant, gjatë një grabitjeje në shtëpinë e saj, Gascón fajësoi “sistemin” për vdekjen e saj, duke nënkuptuar se duhej kontroll më i rreptë i armëve.

RRITJA E KRIMIT

Një artikull tjetër i Breitbart dokumentoi përpjekjet e mediave kryesore për të turbulluar korrelacionin e drejtpërdrejtë midis rritjes së krimit dhe qyteteve të drejtuara nga demokratët.

Në përgjithësi, Raporti vjetor Uniform i Krimit i FBI-së i publikuar në shtator tregoi një rritje prej 30 për qind të vrasjeve në 2020 në mbarë vendin, rritja më e madhe njëvjeçare që kur ata filluan të regjistrojnë statistikat e krimit 60 vjet më parë. Pavarësisht rritjes së krimit, raporti shënoi gjithashtu një rënie prej 24 për qind të arrestimeve në të gjithë vendin.

Kjo valë e prokurorëve “progresivë” të mbështetur nga Soros dhe rritja përkatëse e krimit është vënë re nga shumë të tjerë. Neë York Post mbuloi këtë temë muajin e kaluar, duke fajësuar lidhjen në një axhendë që synon heqjen e lirimit me kusht dhe heqjen e fondeve të policisë. The Post raportoi se midis 2015 dhe 2019, Soros dhe komitetet e veprimit politik të lidhur me të shpenzuan më shumë se 17 milionë dollarë në garat lokale të DA në mbështetje të kandidatëve të krahut të majtë, sipas Capital Research Center, një organizatë jofitimprurëse që gjurmon lobimin dhe dhënien e bamirësisë. Ky numër pritet të arrijë në 20 milionë dollarë në dy vitet e fundit, sipas vlerësimeve nga NLPC.

Një artikull nga Capital Research Center në shkurt analizoi rezultatin e uljes së shkallës së dënimit për gjashtë prokurorë të ndryshëm përparimtarë të qarkut me reputacion si prokurorë të “reformës në drejtësinë penale”, të cilët kërkojnë të përdorin pozicionet e tyre të zgjedhura për t’i dhënë fund në mënyrë të njëanshme burgosjet masive dhe pabarazitë racore në dënime dhe për të reduktuar normat e recidivizmit. Raporti zbuloi se në secilën nga gjashtë juridiksionet e prokurorëve, shkalla e krimeve për krime është rritur, ndërkohë që politikat e prokurorëve të tyre po ulin normat e dënimeve. Rezultatet neto janë mungesa e drejtësisë për viktimat dhe rritja e shkallës së krimit. Një tipar tjetër i përbashkët i gjashtë prokurorëve ishte mbështetja e rëndësishme nga Soros.

Artikulli vuri në dukje se kjo mbështetje e prokurorëve progresivë është në përputhje me angazhimin e qartë të Soros për reformat në drejtësi për të promovuar “barazinë racore”.

“Nëse përvojat e këtyre qarqeve zbulojnë diçka, është se ndikimi i Soros mbi grupet e drejtësisë racore po dëmton vetë njerëzit që ai pretendon të ndihmojë”, shkroi qendra kërkimore. “Shumë nga këto qarqe që përjetojnë rritje të krimit nën prokurorët e mbështetur nga Soros kanë popullsi të madhe zezake dhe pakicë dhe rritja e krimit të dhunshëm duket se është e kundërta e arritjes së drejtësisë racore.”

“Raporti LELDF tregon se prokurorët e financuar nga Soros po krijojnë fatkeqësi të mëdha, jo duke avancuar drejtësinë racore.”

DREJTËSI NGA JERUSALEMI

Rabini Hillel Weiss, zëdhënësi i Sanhedrin, shpjegoi se sulmi ndaj sistemit të drejtësisë ishte një strategji “anti-Jerusalemi”.

“Drejtësia, një nga ligjet që i takon të gjithë njerëzimit si një ligj Noahide, duhet të fillojë në Jerusalem,” shpjegoi rabini Uess. “Baza e drejtësisë duhet të jetë besimi në Zot. Ne e shohim këtë në Dhjetë Urdhërimet që fillojnë me “Unë jam Zoti” dhe përfshin “Mos vrit” dhe “Mos vidh”. OKB-ja u përpoq të krijonte një gjykatë ndërkombëtare të së drejtës, por ajo ishte e dënuar që në fillim, sepse e themeluan atë në Holandë dhe jo në Jerusalem. Kjo është arsyeja pse Jerusalemi u krijua nga Malkitsedek, fjalë për fjalë ‘mbreti i drejtësisë’.»

“Sinedri u ul në një sallë që ishte gjysmë brenda Tempullit dhe gjysma jashtë. Kjo ndodhi sepse ligji supozohet të jetë lidhja midis të shenjtës dhe laikes. Lëvizjet kundër drejtësisë janë anti-Bibël, e cila mëson dhe kërkon një sistem drejtësie, dhe janë një përpjekje për të parandaluar kthimin në një sistem ndërkombëtar drejtësie të bazuar në Jerusalem.”