Klik Ekspo Group 1-4 dhjetor, nën lajtmotivin “Mendo Global, Përqafo Dixhitalin”

82

Panairi i 28-të Ndërkombëtar i Tiranës, nën lajtmotivin “Mendo Global, Përqafo Dixhitalin”

Sigal

Panairi Ndërkombëtar i Tiranë, që zhvillohet nga data 1 deri më 4 dhjetor 2022, në Pallatin e

Kongreseve, Tiranë – Shqipëri, vjen si një ngjarje e miratuar nga UFI.

Panairi organizohet nën shenjën e Klik Ekspo Group, lider i ekspozitave tregtare profesionale në Shqipëri.

Panairi Ndërkombëtar i Tiranës është kthyer çdo vit në qendër të rrjeteve mes sipërmarrësve, investitorëve dhe institucioneve. I dashur nga më shumë se 250 ekspozues dhe 19.000 vizitorë (statistika e edicioni i fundit pavarësisht kufizimeve globale) të ardhur nga 15 vende ky eveniment përfaqëson kompanitë lidere të prirura për ndarjen e njohurive dhe zgjidhje të reja në sektorë të ndryshëm, duke përfshirë ndërtimin, të rinovueshme energjinë, bujqësinë, sigurinë dhe dixhitalizimin.

Për ekspozuesit tanë, Panairi Ndërkombëtar i Tiranës nuk është vetëm biznes: tempull për të shfaqur produktet dhe teknologjitë në një treg më të madh duke përfshirë Ballkanin Perëndimor dhe të gjithë Gadishullin, por është një pikë takimi me vizitorët tregtarë, përfaqësues të qeverisë, politikbërësit, udhëheqësit e industrisë, konsulentët dhe ekspertët e industrisë, teksa priten ngrohtësisht nga shpirti mikpritës shqiptar dhe qasja e qeverisë për përmirësimin e klimës ndaj investimeve dhe eksportuesve të huaj.

Ky edicion, Panairi i 28-të Ndërkombëtar i Tiranës, është formësuar nën lajtmotiv “Mendo Global, Përqafo Dixhitalin” si përgjigje e zhvillimit që ofron koha zhvillimi i gërshetuar me tregjet globale dhe duke u bërë më koheziv nga dita në epokën e meta-biznesit dhe dixhitalizimit.

Rikthehet vazhdimi i Ballkanit pa Kufij Ekonomikë së bashku Pavionet Shtetërore të Kosovës, Serbisë, Maqedonisë të Veriut, Malit të Zi, Bosnja dhe Hercegovina. Edicioni i sivjetshëm do të lansohet nën një gjeopolitike të re perspektive, duke e vendosur edhe njëherë Shqipërinë në pozicionin e një katalizatori për ndryshime dhe përmirësime në rajon.

Vendet e BE-së, kthimi i mirëpritur i Pavionit Kombëtar të Turqisë, si dhe Greqia, Italia dhe Hungaria, po tregojnë një gatishmëri intensive për të bashkëpunuar brenda Ballkanit, duke dëshmuar angazhim thelbësor për të zgjeruar hapësirën e tyre të investimeve në zonë e promovuar tashmë si një treg i unifikuar, i hapur ndaj të rejave investime strategjike në fusha të ndryshme.

Ky edicion i Panairit Ndërkombëtar të Tiranës do të kryqëzojë nëpër sektorët, ekonomikë dhe

argumentet gjeografike dhe do të sjellë së bashku sipërmarrësit dhe investitorët, që përfaqësojnë

sektorët prioritarë: infrastruktura, kujdesi shëndetësor, mirëqenia sociale, energjia, transporti, komunikimi, punët publike dhe emergjencat civile, të gjitha fushat që tërheq vëmendjen e qeverive. Në këtë kuadër, temat e Panairit Ndërkombëtar të Tiranës, janë përmirësuar nga kërkesat e investitorëve ndërkombëtarë në sektorin e energjisë dhe punëve publike për të pasur një pasqyrë të plotë të investimeve mundësitë dhe fluksin e zgjidhjeve për një përdorim të pastër dhe ekonomik të energjisë elektrike, duke propozuar burime alternative.

Përqafojmë dixhitalen…

“Klikimi” është në emrin dhe historinë tonë thelbësore, një nga kompanitë e para në Shqipëria do të përqafojë marketingun dixhital për shkak të bollshme ndërkombëtare rrjeti i partnerëve dhe klientëve. Qeveria shqiptare ka nisur dixhitalizimi i të gjitha shërbimeve publike dhe po i njëjti ritëm i ndjekur nga administratat në të gjithë zonën e Perëndimit

Ballkani…

Dixhitalizimi në ditët e sotme është një përshpejtues për kulturën, arsimin, inovacionin dhe sipërmarrjen; ndikon në rritjen ekonomike, frymëzon krijimi i vendeve të reja të punës, krijon industri të reja dhe u mundëson kompanive të kursejnë kostot dhe gjenerojnë më shumë të ardhura.

“E-commerce and Digital époque Salon” është një hapësirë e hapur për takime biznesi, raste rrjetëzimi, shfaqje artistike, kulturore ngjarje dhe shfaqje të drejtpërdrejta. Si ekspozues, ju gjeni ose shfaqni zgjidhje.

Si vizitor, ju mësoni, rriteni dhe kënaqeni.

Rrjeti dhe F2F: kalendari i ngjarjeve dhe programi social gjatë Panairit Ndërkombëtar të Tiranës është krijuar për të sjellë SME-të shumëkombëshe të mëdha, sipërmarrës të rinj dhe të rritur, tregtarët dhe menaxherët e lartë së bashku me vendimmarrësit e nivelit të lartë nga qeveria

dhe disa industri për të diskutuar mundësitë, për të ndërtuar partneritete, për të shkëmbyer njohuri dhe krijojnë lidhje kuptimplote.

Shpërblime dhe Çmime për ekspozuesit më të spikatur dhe bizneset më të bujshme është një tjetër aspekt i dizenjuar në këtë eveniment dhe ngjarje ekspozimi.