Kujtime për Mihal Hanxharin/ Jetova me mrekullinë e jetës, me bukurinë e saj, e çudinë e saj pafund në gjithësinë plot gëzim e mister

403
Sigal

Nga Mihal Hanxhari

Jetova me mrekullinë e jetës, me bukurinë e saj

 e çudinë e saj pafund, në gjithësinë plot gëzim e mister.

Këtë s’duhet ta nënvlerësoj, duhet të jem njeri sa

të mos dëshpërohem nga krimi i shoqërisë njerëzore

ndaj jetës sime.Sepse krim është çdo çast që i vjedhim njeriut, çdo liri e tij, çdo çast të shpirtit që ai donte t’u dhuronte bashkëkohësve të vet, për t’u lumturuar bashkë me ata.

Perkujtimore me rastin e 21 vjetorit te vdekjes se njeriut tone te dashur Mihal Hanxhari. Nga niperit dhe mbesat Athanas, Laura dhe Misha (Mihali i Ri).