Eduard Halimi: Hetim “Kutisë së Pandorës” me blerjen e energjisë jashtë

291
Sigal

Pikërisht për presionet e shitjes së naftës dhe energjisë Eduard Halimi – Këshilltar ligjor i së drejtës ndërkombëtare private analizonte për “Telegraf” premtimet në kohën e krizës, ku thekson se blerja e energjisë nga jashtë është edhe “Kutia e Pandorës” shqiptare. Si këshilltar ligjor i mbi 60 kompanive të energjisë, mund të them se kjo situatë është për shkak të keqmenaxhimit, prishjes së skemës nga KESH dhe konflikti mes ERE, shtetit dhe prodhuesve të vegjël. Blerja e energjisë nga jashtë është edhe “Kutia e Pandorës” shqiptare. Prodhuesve vendas të HEC-ve u blihet me 60 euro/MWh, kurse të huajve me 290 euro.