Vogue Italia, një kopertinë si kurrë më parë. Ja arsyeja

62

Vogue Italia po reagon ndaj pandemisë së koronavirusit me një botim të veçantë, duke paraqitur, për herë të parë në historinë e revistës, një kopertinë krejtësisht të bardhë.

“E bardha është, para së gjithash, respekti. E bardha është rilindja, drita pas errësirës, bashkimi i të gjitha ngjyrave. E bardha është uniforma e atyre që kanë shpëtuar jetë ndërsa rrezikojnë vetë.Është koha dhe hapësira për të menduar, dhe për të heshtur gjithashtu. E bardha është për njerëzit që po e mbushin këtë kohë dhe hapësirë me ide, mendime, histori, vargje, muzikë dhe dashamirësi ndaj të tjerëve”, tha kryeredaktori i Vogue Italia, Emanuele Farneti.

“Është një kujtesë që pas krizës në 1929, rrobat u kthyen të bardha, një ngjyrë e zgjedhur për të shprehur pastërti në të tashmen dhe shpresë për të ardhmen. Dhe mbi të gjitha, e bardha nuk dorëzohet; është një faqe e zbrazët për t’u mbushur, pjesa kryesore e një historie të re do të fillojë”.