Nga De Niro te Al Pacino, kur aktorët kanë dështuar me rolet e tyre

219
Sigal

Edhe më të mirët prej nesh ndonjëherë bëjnë gabime – ato thjesht nuk përfundojnë duke u parë nga miliona njerëz në mbarë botën.

Megjithatë, për aktorët, jeta është një seri kritikash pa fund.

Një shfaqje e keqe e filmit mund të jetojë në turp për aq kohë sa një e shkëlqyer, dhe asnjë aktor nuk është i imunizuar.

Qoftë legjenda veteranë si Al Pacino dhe Robert DeNiro, apo yje në kulmin e fuqive të tyre si Leonardo DiCaprio apo Tom Hardy, edhe aktorët më të mirë e kanë dëshmuar veten të aftë për kthesa vërtet të tmerrshme.

Ndonjëherë këto shfaqje nuk përballen me asgjë përveç përbuzjes, talljes herë të tjera, ato arrijnë të rrëshqasin me mëshirë nën radar. Për të qenë të qartë, aktorët nuk janë gjithmonë ata që kanë faj; shumë nga performancat në këtë listë erdhën në filma përgjithësisht të tmerrshëm, me interpretues të zhgënjyer nga skenarët e dobët ose bërja e filmave.

Tom Hanks – Cloud Atlas (2012)

Hanks në fakt luan gjashtë role të ndryshme në epikën ambicioze të motrave Ëachoëski, që përfshin epokën, dhe ai nuk është aspak i keq në të gjitha. Por performanca e tij si romancieri i kthyer në gangster, Dermot “Duster” Hoggins mund të jetë më i keqi i gjithë karrierës së Hanks.

Halle Berry – Catëoman (2004)

Prodhuar përpara se filmat me superhero të bëheshin po aq të përhapur sa oksigjeni, Catëoman ishte famëkeq kur doli për herë të parë. Berry në atë kohë ishte në shkëlqimin e saj, pasi kishte fituar Oscar për Aktoren më të Mirë vetëm disa vite më parë.

Al Pacino – Jack and Jill (2011)

Një nga aktorët më të mëdhenj që ka jetuar ndonjëherë, Al Pacino ka qenë gjithsesi i njohur për të dhënë pjesën e tij të drejtë të performancave të dyshimta gjatë gjithë viteve, por Jack and Jill nuk është nga punët e tij më të mira.

George Clooney – Batman & Robin (1997)

Nuk ka asnjë mënyrë që faji për këtë dështim famëkeq të superheroit të jetë vetëm i Clooney; nga koka deri te këmbët, ky film ishte i mprehtë, tolerues dhe i keqkuptuar. Por ylli i “Ocean’s Eleven” sigurisht nuk e mbulon veten me lavdi me pamjen e tij ndaj kryqëzatës me pelerinë, duke rezultuar në atë që mund të jetë Batman-i më i keq në ekran në kujtesë.

Robert De Niro – Dirty Grandpa (2016)

Dikur konsiderohej nga shumë si aktori më i mirë në planet, ylli i De Niros është zbehur disi vitet e fundit. Ndonëse ai është ende në gjendje të nxjerrë madhështi (shih: The Irishman), prodhimi i tij i fundit ofron një seri shfaqjesh, nga Little Fockers te The Comedian. Për sa i përket momenteve absolutisht, degraduese “si erdhi deri te kjo”, nuk ka asgjë në të njëjtin nivel me Dirty Grandpa, megjithatë, në të cilën De Niro luan një shtatëdhjetëvjeçar të rëndomtë që shoqëron nipin e tij (Zac Efron) në Florida për Pushimin e Pranverës