Zbulohet ilaçi kundër tumorit

532
Sigal

SHKENCËTARËT KANADEZË / Shpikja hap rrugën për projektimin e ilaçeve të reja me bazë preparatin DCA

Shkencëtarët kanadezë e kanë gjetur ilaçin kundër tumorit, por kompanitë e mëdha farmaceutike e injorojnë atë, sepse nuk mund ta patentojnë (arsyet më poshtë) dhe të fitojnë pastaj shuma marramendëse nga kjo. Shkencëtarët e Universitetit Albert në qytetin Edmondton të Kanadasë gjatë disa viteve të fundit kanë shëruar kancerin me ndihmën e preparatit DCA (dykloracetatit), që prej disa kohësh përdoret kundër çrregullimeve të metabolizmit. Për këtë ilaç nuk nevojitet patenta, kështu që çdokush mund ta përdorë shpejt dhe lirë, për dallim nga ilaçet e shtrenjta të kompanive të mëdha farmaceutike.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf