Ushqimet që favorizojnë kancerin

564
Sigal

Kujdes nga yndyrat bimore, pijet me sheqer të rafinuar, ëmbëlsirat me ngjyra, mishi i konservuar dhe me nitrat natriumi

Ka shumë debate rreth kësaj çështje. Kërkimet shkencore kanë bërë hapa të mëdhenj në këtë këndvështrim, që kanë të bëjnë me lidhjen që ka ushqimi që ne konsumojmë më shfaqjen e kancerit. Megjithatë disa studime kanë dhënë rezultate kontradiktore dhe nuk mund të themi me siguri se disa ushqime kanë efekt vendimtar në shfaqjen e kancerit, por megjithatë është e qartë që ekziston një lidhje ndërmjet dietës ushqimore dhe shfaqjes së kancerit. Pikërisht prandaj ne duhet të tregojmë kujdes të veçantë kundrejt disa ushqimeve të caktuara, me të cilat nuk duhet ta teprojmë. Ushqimet që favorizojnë kancerin janë:

Yndyrat bimore:

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf