Tensioni i lartë i gjakut: Parandalimi dhe mbajtja nën kontroll

495
Sigal

Ushtrimet e rregullta, dieta e shëndetshme, ndihmojnë për parandalimin dhe mbajtjen nën kontroll të tensionit të gjakut

Studiuesit kanë zbuluar se nëse një person ka të afërm me tension të lartë gjaku, mundësia që ai të vuajë nga kjo sëmundje është më e madhe. Statistikat tregojnë, se rastet me tension të lartë janë më të shumta te binjakët identikë sesa te binjakët e ndryshëm. Një studim i referohet “përcaktimit të vendndodhjes së gjeneve përgjegjëse për tensionin e lartë arterial”, pasi e gjitha kjo do të vërtetonte ekzistencën e një elementi trashëgimie që është përgjegjës për tensionin e lartë në gjak. Dihet gjithashtu se rreziku i një tensioni tepër të lartë gjaku rritet me kalimin e moshës dhe është më i madh midis meshkujve zezakë.

Faktorë që mund t’ i kontrolloni

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf