Të pish 5 filxhanë kafe në ditë ndihmon të jetoni më gjatë

425
Sipas shkenctarëve të pish 5 filxhanë kafe në ditë mund t’ju ndihmojë të jetoni më gjatë.
Ata shprehen se nëse pini shumë kafe ulni rrezikun për tu prekur nga sëmundjet e zemrës, sëmundja Parkinson dhe diabeti.
Nga studimi i kryer me më shumë se 200,000 njerëz në Shtetet e Bashkuara të Amerikës rezultoi që gjithashtu se konsumimi i shpeshtë i saj ndalon vetëvrasjen.
Prof.Ming Ding nga Universiteti Harvard i Shëndetit Publik shtoi se elementët bioaktivë te kafja pakësojë rezistencën e insulinës dhe inflamacionin.
Sigal