Të pathënat e konsumimit të sheqerit

603
Kemi dëgjuar se sheqeri është shkaktar i obezitetit dhe sëmundjeve të zemrës. Sigurisht që nuk duhet tepruar me konsumin e tij, por sheqeri nuk është e keqja më e madhe. Sipas ekspertëve, 50 gramë sheqer në ditë nuk janë aspak të dëmshme. Që do të thotë, mos pini më shumë sesa një kanaçe me pije të gazuar.
Thuhet se sheqeri të shëndosh, por në fakt njerëzit shëndoshen sepse ushqimet me sheqer kanë më shumë kalori. Ushqimet kalorike bëjnë që të shtoni në peshë dhe të keni probleme me shëndetin.
E treta, por jo më pak e rëndësishmja, ka të bëjë me lëngun e frutave. Glukoza dhe fruktoza që gjenden te lëngu i frutave janë sheqerna. Lëngjet e frutave kanë shumë sheqer dhe kjo është arsyeja që duhen konsumuar në mënyrë të moderuar. Edhe pse këto sheqerna janë të shoqëruara me vitamina, minerale dhe pak fibra, sheqeri mbetet sheqer. Më mirë është që të hani fruta të plota sesa të pini lëngun e tyre.
Sigal