Stina e verës, të moshuarit më te rrezikuar nga ndikimi i temperaturave të larta

424
Me ardhjen e stinës së verës, e shoqëruar nga temperaturat e larta, shpesh të rënda për shëndetin sidomos tek moshat e treta, mjekët japin këshilla për të gjithë të moshuarit për t’u mbrojtur nga ndikimi i tyre në shëndet. “Temperaturat e larta shkaktojnë tek këta persona probleme shëndetësore si pasojë e ndryshimit të sistemit të çrregullimit të temperaturës trupore”, pohojnë mjekët.
Kapaciteti i rregullimit të temperaturës së një individi është i lidhur ngushtësisht me faktorë të ndryshëm, siç është edhe mosha, gjendja shëndetësore, sëmundjet kronike, përdorimi i disa ilaçeve, drogës dhe alkoolit.
Për më tepër lexoni Gazetën Telegraf
Sigal