Si t’i zbusni avokadot brenda 10 minutave

718
Nëse jeni adhurues apo konsumues të rregullt të avokados, mund t’ju ketë ndodhur të hasni në ndonjë avokado të fortë. Me metodën e mëposhtme, ju nuk duhet të prisni deri sa ai të zbutet, gjë e cila zakonisht ndodh pasi të kalojnë disa ditë.
Për ta zbutur avokadon brenda 10 minutave, veproni kështu:
– Merrni frutin e ngurtë dhe vendoseni atë të mbështjellur me një fletë pjekjeje.
– Vendoseni në furrë në temperaturë prej 200 gradë dhe lëreni të qëndrojnë për rreth 10 minuta, ose varësisht derisa fryti të zbutet.
– Me kujdes hiqni avokadon nga fletëza.
Procesi i tillë e zbutë frutin shpejt sepse fruti nga nxehtësia lëshon gaz etilen, pasi që etileni njihet si hormoni i cili ndikon në pjekjen e frutit me kalimin e kohës. Gazi zakonisht lëshohet ngadalë – por kur e mbështillni frutin në fletë për ta bllokuar daljen e gazit dhe e ngrohni, gazi i bllokuar shpejton procesin e pjekjes dhe ndikon që tekstura të zbutet.
Dhe jo, nuk është furra ajo që e bën avokadon tuaj të butë.
Sigal