Si të qetësoni dhe të kuroni pa ilaçe ulçerën e stomakut

504
Sigal

KËSHILLA PËR TË EVITUAR DHIMBJET/ Mos përdorni ushqimet e ngrira, ato me yndyrë dhe shumë sheqer

Çdo 24 orë krijohen gjashtë deri shtatë litra lëngje në kanalin midis stomakut dhe zorrës nga gjendrat e pështymës, stomaku, pankreasi, tëmthi dhe zorra e hollë. Megjithëse njerëzit më të shëndoshë priren të kenë oreks më të madh, madhësia e stomakut (dhe jo madhësia e trupit) duket se ndikon ndjenjën e ngopjes gjatë dhe pas ngrënies. Helikobakteret janë të afta të ngjiten në qelizat sipërfaqësore të membranës mukozore të stomakut të njeriut, në vend që të shpëlahen tutje nga rrjedha e ushqimit dhe lëngjeve.

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf