Si duhet ë flini që të shmangni dhimbjen e shpinës

343
Sigal

Dhimbja e shpinës është prezente në një pjesë të madhe të njerëzve. Më e zakonshme është dhimbja në pjesën e poshtme të shpinës, ndonëse dhimbja mund të ndihet në çdo pjesë.

Dhimbja e shpinës zakonisht largohet vetvetiu brenda pak ditëve, javëve apo muajve, varësisht nga çfarë e ka shkaktuar dhe në çfarë shkalle është. Sidoqoftë, mund të jetë shumë e vështirë të jetohet me të

Kjo dhimbje mund të shkaktohet apo përkeqësohet nga qëndrimi i keq, prandaj është e rëndësishme të qëndroni drejt dhe të uleni mirë për t’i parandaluar problemet e tilla.

E njëjta gjë vlen edhe kur flini, psepse pozicione të caktuara vetëm sa mund t’jua përkeqësojnë këtë dhimbje.

Sipas ekspertëve shëndetësorë britanikë, pozicioni më e mirë për të fjetur është, faktikisht në shpinë.

Kjo për shkak se shtrirja në shpinë ofron mbështetje për shpinën dhe nuk e ngarkon atë.