Shani, rrini zgjuar deri vonë dhe bëni rrëmujë? Ja interpretimi shkencor

445
Sigal

Sipas “Bussiness Insider”, përdorimi i fjalëve të ndyra, të qëndruarit zgjuar deri vonë dhe të preferuarit e rrëmujës ndaj rregullsisë, interpretohen shkencërisht si shenja inteligjence.

Njerëzit i cilësojnë “zakone të këqija”, këto janë gjëra për të cilat nuk të përgëzojnë në shoqërinë tonë.

Por një ndryshim i vogël këndvështrimi dhe me disa prova të reja shkencore, këto zakone mund të marrin një kuptim tjetër.

Një krahasim i të dhënave të njerëzve që i kishin këto zakone me ata që nuk i kishin, ka rezultuar se këta të fundit, kanë treguar një nivel inteligjence më të ulët.

Një gjë e tillë është provuar nga tre studime të ndryshme.