Sëmundjet që fshihen pas urinimit të dhimbshëm

1337
Sigal

KËSHILLA/ Ja disa nga arsyet që shkaktojnë dhimbje. Çfarë rekomandohet për të shmangur krizat

Dhimbja gjatë aktit të urinimit shkaktohet zakonisht nga një infeksion i rrugëve urinare ndërsa tek gratë kjo mund të vijë edhe si rezultat i një infeksioni vaginal. Ja disa nga arsyet që shkaktojnë dhimbje gjatë urinimit:

1. Në se keni dhimbje nga prapa, në të dy anët pak sipër belit dhe temperaturë atëherë ju mund të keni infeksion të veshkave (Pyelonephritis). Në këtë rast duhet t’i telefononi menjëherë mjekut!

2. Në se keni shpeshtim të urinimit, dhimbje në fund të barkut, gjak në urinë dhe urinë të turbullt, një shkak i mundshëm është infeksion i fshikëzës urinare (Cystitis).

Për të shmangur krizat e infeksioneve të herë pas hershme të fshikëzës urinare rekomandohet…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të gazetës Terlegraf