Sa herë duhet të bëni seks për të mbetur shtatzënë?

374
Të mbeturit shtatzënë është punë më e vështirë se ç’mund të mendoni. Përderisa disa vajza dhe gra arrijnë të mbesin shtatzënë në përpjekjen e parë, disa tjera provojnë me muaj derisa t’ia arrijnë qëllimit.
Sidoqoftë, ekspertët bëjnë të ditur se ekziston një numër se sa herë duhet të bëni seks me partnerin për të mbetur shtatzënë.
Mesatarisht çiftet bëjnë seks 78 herë nga momenti kur vendosin se duan të krijojnë familje. Këto 78 herë janë të shpërndara përgjatë 158 ditëve, apo rreth 6 muajve.
Një ueb sajt i prindërve, i cili ka anketuar mijëra prindër, ka zbuluar se shumica e çifteve bëjnë seks 13 herë brenda muajit kur përpiqen të krijojnë fëmijë.
Ndonëse këto 13 herë mund të duken si kënaqësi, rreth 18 për qind e meshkujve dhe grave kanë thënë se kur përpiqen të ngjizin, seksi shpeshherë duket si detyrë.
Ndërsa 43 për qind e të anketuarve kishin thënë se ndjejnë presion dhe frikë se nuk do të jenë të aftë të mbesin shtatzënë.
E shumë njerëz tjerë mendojnë se shanset e ngjizjes varen nga pozicioni i seksit, ku pozicioni më i famshëm është ai i misionarit, ndjekur pas nga pozita e qenit.