Rruga molekulare në muskuj mënyra e re për të trajtuar diabetin

494
Sigal

RËNDËSIA E MUSKULIT SKELETOR/ Ky zbulim do të ndihmoj organizmin të rregullojë më mirë marrjen e sheqerit

Shkencëtarët nga Instituti NIAMS kanë vendosur të hulumtojnë lidhshmërinë ndërmjet qelizave të muskujve skeletorë, frenimit të kalorisë, metforminës dhe SIRT1. Shkencëtarët nga Instituti NIAMS (National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases), i cili është pjesë e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë (NIH), kanë demonstruar për herë të parë te një mi model se qelizat e muskujve tërthoro-vijorë të kultivuara në një ambient me kalori të ulët, përmbahen nga diferencimi, një proces që ka nevojë për energji, nga i cili qelizat rriten dhe veçohen. Ata po ashtu kanë përshkruar për herë të parë rrugën molekulare (sistemin proteinë-sinjalizues nëpërmjet, të cilit qelizat lexojnë dhe reagojnë ndaj ambientit), duke përfshirë proteinën SIRT1, e cila aktivizohet në muskujt skeletor të miut kur ato marrin kalori të vogla.

Zbulimi 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf