Receta për venat e dëmtuara dhe rrahjet e shpeshta të zemrës

567
Sigal

Ftoi, përgatitja dhe dobitë e tij tek moshat e treta

Ftoi është pemë e familjes së mollëve me trung të vogël Cydonia oblonga, e familjes së trëndafilit. Ftoi është i ftohtë dhe i thatë në shkallë të ndryshme, varësisht nga shija e tij. Por, ftoi është mjet i fuqishëm për tkurrje dhe është i mirë për bark qitje. Ftoi i ëmbël është më pak i ftohtë dhe është më i afërt me ftoin e lehtë, ndërsa ftoi i hidhur dhe i thartë është më tepër mbyllës, i thatë dhe i ftohtë. Të gjitha llojet e ftoit e shuajnë etjen, ndalin të vjellat, rritin nxjerrjen e urinës, ekuilibrojnë ndjenjat, mënjanojnë të ënjturit gjatë menstruacioneve, ndihmojnë laktacionin (rrjedhën e qumështit) dhe rrisin tajiten e qumështit të gjirit, zvogëlojnë nauzene (ndjenjën e të vjellave) dhe qetësojnë lëkurën dhe membranën (qelizore).

Efekteta

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf