Proteza e gjurit, si bëhet operacioni dhe personave që u rekomandohet

1446
Sigal

Ndërhyrja kirurgjikale kryhet për të zvogëluar problemet tek pacientët ,të cilët kanë dhimbje të forta gjuri të lidhura me artritin

Artroplastika e gjurit ose proteza e gjurit është një ndërhyrje kirurgjikale, e cila kryhet për të zvogëluar dhimbjet dhe për të përmirësuar cilësinë e jetesës tek pacientët ,të cilët kanë dhimbje të forta gjuri të lidhura me artritin. Pacientët, në përgjithësi, përpara këtij operacioni, marrin trajtime joinvazive, medikamente, injeksione në brendësi të artikulacioneve, aktivitet fizik e fizioterapi për një kohë të gjatë. Nëse të gjitha këto nuk kanë mundur të lehtësojnë dhimbjen në masën e duhur, atëherë artroplastia është e vetmja që mund të vijë në ndihmë.

Kur duhet të kryhet operacioni?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf