Pneumonia, si bëhet përhapja e infeksionit, rreziku dhe mjekimi

983
Sigal

Pneumonia është një inflamacion i mushkërive i shkaktuar nga bakteriet, viruset, myket dhe mikroorganizma të tjera

Në gjuhën mjekësore pneumonia është një inflamacion i mushkërive i shkaktuar nga bakteriet, viruset, myket dhe mikroorganizma të tjera. Këto shkaktojnë mbushjen e alveloave me likid të prodhuar nga indi i inflamuar i mushkërive. Pneumonitë e shkaktuara nga viruset janë zakonisht jo të rënda, por ato mund të jenë të rrezikshme për jetën tek të moshuarit dhe tek fëmijët e vegjël si dhe tek njerëzit me sistem imunitar të dobët.  Shenjat e zakonshme të pneumonisë janë: kolla, vështirësia në frymëmarrje, temperatura, dhimbja e gjoksit dhe dobësi e përgjitheshme.

Shkrimin e plotë do ta lexoni në “Telegraf” print