Patëllxhanët janë shumë të shëndetshëm, ja disa nga vlerat që nuk dinim

469
Patëllxhanët janë shumë ushqyes dhe i bëjnë mirë shëndetit tonë të përgjithshëm. Ata janë një burim i pasur i vitaminave dhe fibrave. Shumë dietologë, sipas “naturehealthandbeauty.com” sugjerojnë që njerëzit të konsumojnë patëllxhanë në baza ditore.

E dinit që patëllxhanët janë shumë ushqyes, por këto 6 arsye nuk ua kishin thënë.

1. Konsumi i patëllxhanëve në mënyrë të rregullt ndihmon parandalimin e mpiksjes së gjakut.
2. Kur gatuhen si duhet mund të ulin kolesterolin e keq, por mos i skuqni. Ata thjesht duhet të piqen.
3. Ndihmojnë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe ushqejnë trurin.
4. Përdoren për kontrollin e diabetit, për shkak të fibrave të tretshme dhe sasisë të ulët me karbohidrate.
5. Janë zgjidhja më e mirë për lehtësimin e stresit.
6. Kanë vetëm 35 kalori për 100 gram, nuk përmbajnë yndyrë.
Sigal