Paraliza, shenjat pak orë para goditjes

306

Ushqyerja e shëndetshme ul ndjeshëm riskun e prekjes nga paraliza. Mateni rregullisht presionin e gjakut

Paraliza njëkohësisht njihet dhe si infarkti i trurit sepse ashtu siç bllokohen enët e gjakut, të cilat lidhen me zemrën (gjatë infarktit të zemrës) ashtu bllokohen dhe enët gjakut të lidhura me trurin (gjatë paralizës) duke shkaktuar mpiksjen e gjakut. Me bllokimin e enëve pengohet dhe kalimi i oksigjenit në pjesët e tjera të trurit. Si rezultat i këtij bllokimi, vdesin qelizat dhe fijet nervore në zonën e dëmtuar, citon “Ehoë”. Me kalimin e viteve rritet dhe risku i prekjes për të moshuarit, por mesatarja e moshës së prekur nga paraliza sa vjen e ulet edhe fëmijët madje, janë të rrezikuar nga kjo sëmundje.

Shenjat 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf