Sigal

Simptomat e zakonshme të pothuajse të gjitha çrregullimeve të ankthit janë simptoma psikologjike dhe fizike.

Ankthi vjen në shumë forma, por të gjitha llojet e ndryshme shpesh kanë disa karakteristika themelore.

Ashtu si shumë probleme të shëndetit mendor, pothuajse të gjithë përjetojnë ankthin herë pas here.

Baza reale ose e paarsyeshme e problemit të sasisë dhe frekuencës së ankthit do të përcaktojë vetëm  funksionalitetin e çdo individi individualisht.

Shenjat e ankthit dhe çrregullimit të panikut:

Ndjenja e panikut, frikës dhe parehati.

Ju shpesh ndjeheni “në buzë” ose një trazirë – një përvojë e humbjes së kontrollit

Ndjenja e shpeshtë e ankthit.

Problemet e përqendrimit.

Tensioni i muskujve, ndjenja e ndjesisë së shpimit dhe madje edhe dhimbja e butë.

Problemet e gjumit.

Të përziera, të vjella, dhimbje në stomak, djegie të zorrëve dhe ulcerë të stomakut.

Fryma e shkurtër, përvoja e mbytjes.

Marramendje, gumëzhimë në vesh.

Këto simptoma nuk mbulojnë plotësisht atë që njerëzit përjetojnë në ankth dhe panik. Por patjetër i përkasin spektrit të simptomave më të zakonshme që klientët ankohen.