Nënat shtatzëna që ndjekin këtë dietë lindin fëmijë më të shëndetshëm

18
Sigal

“Në vitin e dytë të jetës truri i fëmijëve merr disa nga përfitimet që ata morën përmes ushqimit kur nënat ishin shtatzënë”, tha Dr. Miguel Martínez-González, një profesor i mjekësisë në universitetin e Navarrës në Spanjë.

“Asnjë model tjetër diete nuk ka një grumbullim kaq mbresëlënës të provave shkencore sa dieta tradicionale mesdhetare”, tha Martínez-González.

Dieta mesdhetare  përmban gatime të thjeshta, me bazë bimore dhe zvogëlon rrezikun e diabetit, kolesterolit të lartë, demencës, humbjes së kujtesës, depresionit, kockave më të forta, një zemër më të shëndetshme dhe jetë më të gjatë.

Nënat shtatzëna që ndjekin këtë dietë lindin

Çfarë është dieta mesdhetare?

Dieta mesdhetare përqendrohet tek perimet, frutat dhe drithërat, ndërsa kufizon konsumin e mishit të kuq, të qumështit dhe të ushqimeve të përpunuara.

Kjo dietë është e pasur me vitamina dhe minerale që duhen gjatë shtatzënisë si dhe ofrojnë efekte antioksiduese. Mes tyre, peshku me acide yndyrore omega 3 promovon zhvillimin njohës tek foshnjat.