Mos u shtirni si të sëmurë, sepse sëmureni me të vërtetë dhe për pasojë vdisni!”

322

Një doktor në fushën e psikologjisë, bëri një eksperiment të çuditshëm dhe të rrallë për nga lloji i tij. Ai nënshkroi një marrëveshje me disa të burgosur të dënuar me vdekje, për të vërtetuar një hipotezë të tij. Të burgosurve do u jepej një shumë e madhe dëmshpërblimi, nga e cila sigurisht do të përfitonin të afërmit e tyre, pasi ata vetë do të vdisnin. Gjithashtu, atyre do tu regjistroheshin emrat si kontribues për rezultatet e këtij studimi. I gjithë ky eksperiment, do të bëhej i koordinuar me gjykatën e lartë dhe në prezencën e një sërë shkencëtarëve të kësaj fushe. Profesori në fjalë, e mori njërin nga të burgosurit e dënuar me vdekje dhe e uli në një karrige, ku do do të bëhej ekzekutimi i tij nëpërmjet hemoragjisë së gjakut. Të burgosurit, i ishte thënë se do ia prisnin damarët e duarve dhe do e linin ti kullojë gjaku, për të studiuar ndryshimet që pësonte trupi gjatë këtij procesi deri në vdekje. Të burgosurit ia mbyllën sytë, pastaj i vendosën disa gypa rreth qafës, tek zemra dhe tek dy kyçet e duarve. Në këto gypa, do të qarkullonte ujë i ngrohtë në temperaturën e gjakut të trupit. Uji do të pikonte në dy enë të vendosura në drejtimin e duarve.

..

për më tpër lexoni Gazetën Telegraf