Kuroni osteoporozën me kumbulla të thara

395
Sigal

Dr.Bahram Arjmandi  nga Universiteti i Floridës vërteton se, duke ngrënë vetëm 10 kumbulla të thata në ditë, prapson osteoporozën te femrat në menopauzë dhe tek meshkujt që vuajnë nga osteoporoza. Në një studim klinik të 58 grave që hanin 100 gram kumbulla të thata në ditë, përmirësoi shënuesit e formimit vetëm për tre muaj, krahasuar me një grup kontrolli që hanin 75 gramë mollë të thata. Ky rezultat mbështeste modelet e mëparshme me kafshë, në të cilin ishte rritur dendësia e eshtrave në nivel mikroskopik. Në një tjetër studim me minj meshkuj, me nivele të ulëta të testosteronit, u vërejtën përfitime duke treguar se meshkujt me osteoporozë do të përfitonin nga marrja e disa kumbullave të thata në ditë…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print