Kurimi i gurëve në veshka dhe faktorët që sjellin sëmundjen

251

Gurët në veshka, nëse nuk trajtohen, japin komplikacione të rënda. Gurët në aparatin urinar mund të japin komplikacione serioze për jetën

Guri në veshka është një masë e fortë që ndodh kur përbërësit e kalciumit ose kimikate të tjera në urinë formojnë kristale që ngjiten së bashku. Këto kristale rriten dhe formojnë gurë, madhësia e të cilëve luhatet nga një kokërr gruri deri në një top golfi. Kur veshkat sëmuren, nuk kryejnë më funksionin e tyre të filtrimit dhe të djegies të substancave të dëmshme, thuhet se fjala është për insuficiencën (pamjaftueshmërinë). Simptomat janë: lodhje, tretje e vështirësuar, anemia paraqitet më vonë, kur sëmundja të jetë në fazën më intensive. Gurët në veshka, nëse nuk trajtohen me seriozitet, mund të japin komplikacione të rënda. Sipas mjekëve, gurët në aparatin urinar mund të japin disa komplikacione, shpesh serioze për jetën e pacientit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf