Kohëzgjatja e gjumit tuaj gjatë ditës mund të ketë ‘pasoja negative’! Ja çfarë thonë ekspertët

93
Sigal

Një sondazh i ri nga kompania CBD, Dragonfly CBD, zbuloi se një në pesë britanikë bën një sy gjumë në “shumicën e ditëve”.

Ndërsa 44 për qind thanë se “ndonjëherë” arrijnë të pushojnë. Sidoqoftë, kimisti dhe studiuesi për Dragonfly CBD – Doktor Tim Bond – tha se gjumi i ditës mund të ndërhyjë në modelin tuaj të gjumit.

Duke folur për Express.co.uk, ai ndau gjatësinë optimale të një sy gjumi. “Ndërsa fjetjet e shpejta 10 deri në 20 minuta janë treguar se ofrojnë përfitime, çdo gjë jashtë kësaj – fjetjet më të gjata, gjumi gjatë ditës ose çdo ditë mund të kenë pasoja negative – dhe në fakt të shqetësojnë më tej modelet e gjumit gjatë natës, gjë që është një lajm i keq”, tha ai.

“Trupi dhe truri ynë e duan rutinën dhe janë krijesa të zakonit. Sondazhi tregoi se të rriturit më të rinj kanë më shumë gjasa të favorizojnë gjumin e ditës me një të tretën e 18 deri në 29-vjeçarëve që thonë se kanë një “shumicën e ditëve”.

Doktor Bond vuri në dukje se problemet me gjumin për periudha të gjata kohore mund të kenë ndikim në shëndetin dhe mirëqenien tonë. Ai tha: “Ne kemi nevojë për ato shtatë deri në tetë orë gjumë në natë në mënyrë që trupi dhe truri të pushojnë dhe të rinovohen”.

“Kur kjo fillon të ndërpritet ose të mos sinkronizohet, atëherë disponimi ynë, rregullimi i oreksit, nivelet e stresit dhe ankthit dhe sistemi imunitar mund të ndikohen të gjitha”.

“Anketa kërkimore e Dragonfly CBD tregon se 73 për qind mendojnë se gjumi mund të ndikojë në shëndetin e tyre fizik dhe ata kanë të drejtë. Gjumi i shqetësuar për një periudhë të zgjatur mund të fillojë të shkaktojë shqetësim të vërtetë për shëndetin tjetër fizik që çon në sëmundje dhe sëmundje të tilla si rritja e rrezikut të shtimit të peshës, funksioni i dobët imunitar, presioni i lartë i gjakut, sëmundjet kardiovaskulare, diabet dhe dëshira e ulët seksuale